Kategoriler
Satış Sözleşmesi

SATIŞ SÖZLEŞMESİ

 

  1. 1- 18 yaşından küçük kişiler #companyName#'dan alışveriş yapamaz. #companyName# çocuklara yönelik ürünler satışa sunmaktadır; ancak bunları yetişkinlere satmaktadır.
  2. 2- #companyName#'dan kredi kartı (Visa, MasterCard) ya da banka havalesi ile alışveriş yapılabilir. 3 iş günü içerisinde havalesi yapılmayan siparişler iptal edilir. Siparişlerin işleme alınma zamanı, siparişin verildiği an değil, kredi kartı hesabından sipariş tutarı kadar para blokesinin yapıldığı ya da havalenin hesaplarımıza ulaştığını belirlediğimiz andır. Kapıda ödeme, ödemeli gönderi ya da posta çeki gibi belirtilmeyen ödeme yöntemleri kabul edilmez.
  3. 3- #companyName# tüm siparişlerinizi, yasaların gerektirdiği şekilde irsaliyeli fatura eşliğinde teslim edecektir.
  4. 4- Dizgi ve sistem hatalarından meydana gelen fiyat yanlışlıklarından #companyName# sorumlu değildir.
  5. 5- Sözleşmenin imzalandığı tarihte var olmayan ve ön görülmeyen, tarafların kontrolleri dışında gelişen, ortaya çıkmasıyla taraflardan birinin ya da her ikisinin de sözleşme ile yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen ya da tamamen yerine getirmelerini ya da bunları zamanında yerine getirmelerini imkânsızlaştıran haller, mücbir sebep (Tabii afet, savaş, terör, ayaklanma, mevzuat hükümleri, el koyma veya grev, lokavt, üretim ve iletişim tesislerinde önemli mahiyette arıza...) olarak kabul edilecektir. Mücbir sebep şahsında gerçekleşen taraf, diğer tarafa durumu derhal ve yazılı olarak bildirecektir. Mücbir sebebin devamı esnasında tarafların edimlerini yerine getirememelerinden dolayı herhangi bir sorumlulukları doğmayacaktır. İşbu mücbir sebep hali 10 (on) gün süreyle devam ederse, taraflardan her birinin, tek taraflı olarak fesih hakkı doğacaktır.
  6. 6- #companyName# sattığı onbinlerce ürün için tüm sanal alışveriş siteleri gibi stok tutmamaktadır. Ürünleri müşterilerinin siparişlerine göre tedarik etmektedir. Tüm ürünler için listeler hergün güncellense de sipariş verilen bazı ürünler teminci kuruluşların stoklarında tükenmiş olabilir. Böyle durumlarda ilgili bölümümüz tarafından size e-posta ile bilgi verilir ve ürün bedeli karşılığı bloke edilen tutar kredi kartınızdan kaldırılır.
  7. 7- Tahsilâtı yapılmış bir siparişin teslimatı Aras Kargo yada Yurtiçi Kargo firmalarıyla yapılmaktadır.
  8. 8- Paketlerinizin, alışverişiniz sırasında size belirtilen süreler içinde teslim edilmemesi durumunda, Kargo Şirketi tarafımızdan ya da müşteri tarafından aranarak paket takibi yapılabilir. Paket teslim alındıktan sonra teslimatçı firmanın görevini layıkıyla yaptığı kabul edilmiş sayılır. Bu yüzden; Teslimat sırasında hasarlı olduğunu tespit edilen paketler kabul edilmeyip tutanak tutturulmalıdır. Daha sonra, tutanak 0212 272 38 29 numaralı telefona fakslanıp durum bildirilmelidir. #companyName# ürünü yeniden temin edip, en kısa zamanda teslimatın tekrarlanmasını sağlayacaktır.
  9. 9- İade koşulları
    #companyName# iade işlemlerinde Tüketiciyi Koruma Kanunu çerçevesinde hareket eder. #companyName# 'da satılan her mal 7 gün içerisinde iade alınabilir. Bir ürünün iade edilebilmesi genel olarak aşağıdaki şartlara bağlıdır:

    Genel şartlar:

    - Genel olarak satın aldığınız ürünleri tahrip etmeden, kullanmadan ve ürünün tekrar satılabilirliğini bozmadan, teslim tarihinden itibaren yedi (7) günlük süre içinde neden belirterek iade edebilirsiniz.

    - Ambalajı açılmış, kullanılmış, tahrip edilmiş vesaire şekildeki ürünlerin iadesi kabul edilmez.

    - İade, mutlaka orijinal ambalaj ile yapılmalıdır.

    - Üründe ve ambalajında herhangi bir açılma, bozulma, kırılma, tahrip, yırtılma, kullanılma vesaire durumlar tespit edildiği hallerde ve ürünün müşteriye teslim edildiği andaki hali ile iade edilememesi halinde ürün iade alınmaz ve bedeli iade edilmez.

    - Ürün müşteriye ulaştıktan sonra ortaya çıkabilecek arızalar için, üretici firmanın yetkili servislerine başvurulmalıdır.

    - İADE ÜRÜNLERİNİZİ MUTLAKA İADE SEBEBİNİZİ BİLDİREN BİR NOT EKİ VE FATURANIZ İLE GÖNDERİNİZ. İade etmek istediğiniz ürünün faturası kurumsal ise, geri iade ederken kurumun düzenlemiş olduğu iade faturası ile birlikte göndermeniz gerekmektedir. İade faturası, kargo payı dahil edilmeden (ürün birim fiyatı + KDV şeklinde) kesilmelidir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariş iadeleri İADE FATURASI kesilmediği takdirde tamamlanamayacaktır.

    - İade şartlarına uygun durumlarda yapılan gönderimlerde kargo ücreti müşteri tarafından ödenecektir.

    - İadesi yapılacak olan ürünler, #companyName#’un çalıştığı kargo şirketleri tarafından bize ulaştırılmalıdır. Hasarlı ve arızalı ürünler, teslimat tarihinden sonra ilk 7 gün içerisinde elimize geçtiği taktirde kargo ücreti #companyName# tarafından karşılanacaktır. Aksi taktirde ücret müşterimize aittir.

    Özel ürünler

    Bazı özel kategorilerdeki ürünler için yukarıdaki maddelere ek olarak aşağıdaki uyarıların da dikkate alınması gereklidir:

    Fitness Cihazları: Bu kategorideki ürünler adresinize koli içinde demonte olarak teslim edildiğinden, kurulum sonrasında ürün iadesi kabul edilmemektedir. Yalnız ürünün garanti süresi içinde arıza yapması durumda yetkili servis onayı ile arızanın giderilememesi halinde ürün yenisi ile değiştirilir.

    Yazıcı ve Fakslar: Renkli kartuş ve toner ile baskı yapan faks ve yazıcalar, ürünle beraber gelen kartuş ve tonerlerinin ambalajından çıkarılması, cihaz içindeki haznesine takılması durumda ürünün tekrar satılabilirliği mümkün olmadığından bu gibi ürünlerin beraberinde gelen vakumlu ambalaj içindeki aksesuarlarının ve sarf malzemelerinin açılmaması gerekmektedir.

    Vakumlu Ambalajlı Ürünler: Vakumla preslenerek ambalajlanmış ürünlerin, ambalajlarından çıkartılması durumda ürünün tekrar satılabilirliği mümkün olmadığından bu ürünlerin iadesinin ambalajından çıkartılmadan yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde iadesi kabul edilmeyecektir.

    Telefon: 7 günlük süre içerisinde cep telefonunun iade edilebilmesi için genel iade şartlarına ek olarak aşağıdaki şartlara dikkat edilmesi gerekmektedir:
    * Ürünün ekranında var olan şeffaf koruma bandının çıkarılmamış olması.
    * Ürünün kutusu, ambalajı varsa standart aksesuarlarının eksiksiz ve hasarsız olması.

    DVD/VCD: Ürünün arızalı olması durumu dışında ambalajı açılmış ürünler hiçbir şekilde iade edilemez.

    Müzik: Ürünün arızalı olması durumu dışında ambalajı açılmış ürünler hiçbir şekilde iade edilemez.

    Yazılım: Ambalajı açılmış veya lisans anlaşması alınmış hiç bir yazılım ürünü iade edilemez.

    Bilgisayar: Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda belirtilen özellikler ve fonksiyonlardan herhangi birinin eksikliği durumunda ürün, resmi deyişiyle 'ayıplı ürün' durumundadır. Kurulum sonrası 'ayar' gerektiren durumlar ayıplı ürün kapsamına girmez. Cihazların ana parçaları dışındaki; disket, CD, Zip sürücü, fare, klavye gibi ek ünitelerde ortaya çıkabilecek problemlerde cihazın komple değişimi yerine parçanın değişimi talep edilebilir. Satın alınan ürünün ayıplı olduğunun anlaşılması halinde; tüketici, teslim tarihten başlayarak 15 gün içinde bu ürünün değiştirilmesini, iadesini ya da ücretsiz tamirini isteyebilir.

    Niteliği itibariyle iade edilemeyecek, hızla bozulma veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan mallarda ve erotik ürünler ile cinsel sağlık ürünlerinde cayma hakkı sözkonusu değildir.

    Hasarlı ve değişecek ürünler #companyName#’a ulaştıktan sonra 3 (üç) işgünü içerisinde işleme alınırlar.
    Bu işlem basamakları aşağıdaki gibidir.

    1. İADE ÜRÜNLER sorumlusu tarafından teslim alınır, şirket kayıtlarına işlenir.
    2. Ürünle ilgili hata tespit edilir, eğer teknoloji ürünü ise ve belirgin bir hata varsa teknoloji dükkânı sorumluları tarafından test edilir.
    3. #companyName#’a ulaşmasından 3 gün sonra, ürünün bağlı olduğu teknik servis ya da teminci kuruluşa gönderilir.
    4. Teminci firma ve teknik servisten gelen bilgilere göre müşteriye haber verilir. (telefon veya e-posta ile)

    Yukarıdaki süreç içinde ürünün yetkili firmaya gönderilmesi sonrası; özellikle TEKNOLOJİ ürünlerinde test aşamaları ve teknik sorunun tespiti, üründen ürüne değişiklik gösterebilmekte olup, sonuç 2 ila 4 hafta arasında alınabilmektedir. Bazı hallerde sorunun durumuna göre bu sürenin 4 haftayı aştığı da görülebilmektedir.

    Bu sürenin sonunda teminci firmadan alınan bilgi vakit kaybetmeden müşteriye ulaştırılacaktır.

    Teslimattan kaynaklanan problemler

    Özel Kargo Firması ile yapılan gönderilerde, taşıma sırasında paketin zarar görmesi durumunda zarar #companyName# tarafından telafi edilir.

    Zarar görmüş paket durumunda;

    - Zarar görmüş paketler teslim alınmayarak teslimatçı firmaya tutanak tutturulmalıdır.
    - Eğer teslimatçı firma yetkilisi paketin hasarlı olmadığını düşünüyorsa, orada paketin açılarak ürünlerin hasarsız teslim edildiğini kontrol ettirme ve durumun yine bir tutanakla tespit edilmesini isteme hakkınız vardır.
    - Paket tarafınızdan teslim alındıktan sonra teslimatçı firmanın görevini layıkıyla yaptığı kabul edilmiş sayılır.
    - Paket kabul edilmemiş ve tutanak tutulmuş ise, durum, tutanağın sizde kalan kopyasıyla birlikte en kısa zamanda #companyName#'a bildirilmelidir. #companyName# en kısa sürede yeni ve sağlıklı bir teslimatın gerçekleşmesini sağlayacaktır.

  10. 10- KARGO

    1. Kargo seçenekleri sipariş sırasında müşterilerimize sunulmaktadır.
    2. #companyName# gerek duyduğunda daha hızlı gönderimde bulunmak amacıyla kargo firması değişikliği yapabilir. #companyName#’da müşteri memnuniyeti nedeniyle yapılan değişik için ek bir ücret talep edilmez.
    3. Ortalama teslim süreleri: Özel Kargo Şirketi'yle tahmini 2–4 gündür.

    - Kargo bedellerinin belirlenmesi
    Kargo bedelini belirleyen üç parametre vardır.

    1. Seçtiğiniz ürünlerin toplam hacimsel yada kütlesel ağırlığı. (Her bir ürünün veritabanında kayıtlı olan kütlesel yada hacimsel ağırlığı kullanılarak toplam ağırlık sipariş sürecinde otomatik olarak hesaplanmaktadır.)
    2. Türkiye içi gönderilerde seçtiğiniz teslimatçı firma.
    3. Teslimatın yapılacağı adresin şirket merkezimize olan uzaklığı.

  11. 11- #companyName#'dan alışveriş yapan kişi yukarıdaki tüm maddeleri kabul etmiş sayılır.
Copyright © Mekatronik Yazılım. Tüm Hakları Saklıdır...